cropped-Logo-ILB_STANDAARD-fullcolour_transparant_mos-letter-e1626379059274.png

tijdelijke natuur

Nieuwe bedrijvenparken houden steeds meer rekening met biodiversiteit. Maar voor de aanloopperiode naar de oplevering geldt dat gewoonlijk niet. Wij creëren tijdelijke natuur op bouwterreinen terwijl de werkzaamheden ongehinderd plaatsvinden.

placemaking voor bijen

Braakliggend terrein kunnen wij zo inrichten dat mensen hier net zo goed van kunnen profiteren als de biodiversiteit. Natuurzones kunnen in overleg gecombineerd met een sportveldje, bankjes – of gewoon een mooi uitzicht natuurlijk. Samen met ecologen stellen wij een inrichtingsplan op in lijn met de plaatselijke vegetatie. Versterking van de streekeigen natuur – en daarmee van de plaatselijke insectensoorten – staat daarbij voorop.
Uiteindelijk leveren wij het terrein op volgens afspraak: leeg, of (deels) beplant volgens het definitieve groenontwerp. Je krijgt van ons de garantie dat de definitieve bestemming geen vertraging oploopt, bijvoorbeeld door vestiging van beschermde dier- of plantsoorten.
 
Onze voorzieningen zijn onderhoudsarm, maar enig onderhoud blijft nodig. Dit verzorgen wij ook. Daarbij stellen wij tevens rapportages op over de impact; dit is gelijk een mooi instrument om uiteenlopende stakeholders bij het gebied te betrekken.
 
In nauwe afstemming met de projectontwikkelaar kunnen we voorsorteren op de toekomstige bestemming. Denk aan zaken als:
– De contouren van een gepland bouwwerk aangeven op het terrein, om dit voor kopers/huurders/passanten vast op een leuke manier aan te kondigen;
– Delen van het terrein die de definitieve bestemming voor groen zijn gereserveerd, kunnen wij in goed overleg alvast beplanten. Zo kleur je nog verder in hoe het er uiteindelijk komt uit te zien en wordt vast een gezonde dierenpopulatie opgebouwd;
– In overleg kunnen we een aantal bomen planten, die later naar hun definitieve plek  worden verplaatst.

Adres (supported by De Bary):
I Love Beeing
Herengracht 450
1017 CA Amsterdam