Image Alt

Over ons

Kenneth Erselina

Co-Founder

Philippe Smit

Operations

Maayke Jansen

Docent Imker

Visie – 
Het Colony Collapse Syndrome doen helpen verdwijnen.

 

missie – 
Met onze Sponsors natuurlijk imkeren vanuit 600 kasten in 2022.

De Organisatie

I Love Beeing is in 2011 gestart als een bewustwordingsproject van The Tipping Point met als doel de bijen een steuntje in de rug te geven. In 2015 fuseerde wij met Busines4Bees en ontstond de huidige social venture I Love Beeing. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot veel meer dan een project. Het is een beweging van mensen en bedrijven die zowel bewustwording als positieve actie nastreven en die het beste met de bijen, en in breder verband de natuur, voor hebben.

Onze aanpak

Meer bijen zijn altijd goed zou je denken. Maar het hangt er ook vanaf hóe je imkert. I Love Beeing stimuleert daarom wat we noemen ‘natuurlijk imkeren’, ook wel biologisch, bio-dynamisch of duurzaam imkeren genoemd. Belangrijkste aspect hiervan is dat we het natuurlijk gedrag van bijenvolken zoveel mogelijk willen benaderen. Daarnaast zijn er naast de honingbij nog vele andere soorten ‘wilde’ bijen. Ook die steunt I Love Beeing.

Klinkt logisch, maar de laatste decennia is het belang en de gezondheid van bijen ondergeschikt geraakt aan het belang dat de mens hechtte aan de producten van bijen, waaronder een maximale honingproductie. Onze imkers richten zich in eerste instantie op het welzijn van de bijen en op het terugbrengen van de verstoorde balans in het ecosysteem waar de bijen een essentieel onderdeel van zijn.

ILB kiest bij het plaatsen van de kasten voornamelijk de stedelijke omgeving. Dit doen we niet zomaar. In de stad wordt namelijk een minimale hoeveelheid pesticiden gebruikt en is er een constanter aanbod van stuifmeel dan in de landelijke (monocultuur) gebieden. Daarnaast is er sprake van een gemiddeld genomen iets hogere temperatuur, wat gunstig is voor bijen. Kortom, de omstandigheden voor bijen zijn in de stad relatief beter. Maar ook in de stad nog redenen genoeg dat we met ILB ons inzetten om het aantal bijen en ‘bijvriendelijke’ biologische bloemen, planten en bomen substantieel te verhogen.