Ga naar hoofdinhoud

Impact begint op de werkplek

Een bedrijfslocatie kan veel bijdragen aan de leefomstandigheden van bijen en vlinders. Verbeter de ecologische voetafdruk van jullie bedrijf, bespaar energie en word the best place to work. Met ingrepen die goed te overzien zijn veranderen wij jullie buitenomgeving in een groene oase voor mens en dier. Daarvoor maken wij een groenplan op maat dat 1. mensen blij maakt! en 2. de biodiversiteit duurzaam versterkt.

De bij heeft onze hulp nodig. Hoe meer veelsoortige natuur, hoe meer bestuiving.
De bij heeft onze hulp nodig. Hoe meer veelsoortige natuur, hoe meer bestuiving.
De bij heeft onze hulp nodig. Hoe meer veelsoortige natuur, hoe meer bestuiving.

Een greep uit de mogelijkheden

Per locatie maken we een plan gebaseerd op de lokale natuurlijke vegetatie. Je kunt al snel verschil maken met bijvoorbeeld:

  • groenstroken
  • plantenbassins
  • insectenmuur
  • groene daken en gevels
  • bijenkasten
  • openluchtplekken voor ontmoeting, werk of sport

Je kunt bij ons terecht voor het hele traject van ontwerp en aanleg tot en met onderhoud, of een deel daarvan. Veel gemeenten en provincies hebben subsidies beschikbaar voor vergroening van de buitenomgeving van locaties. Neem even contact met ons op als je daar meer over wilt weten.

Een voorbeeld

Ook parkeerplekken kunnen goudmijnen zijn voor de bij. Groenstroken en bomen zijn nuttig en verkoelend, maar ook gras-doorlatende parkeerplaatsen leveren het hele jaar voedsel aan bijen en andere insecten. Daarnaast bieden de halfopen stenen huisvesting aan vele insectensoorten. Daar merk je niets van wanneer je parkeert, maar vele zandbijtjes zullen je dankbaar zijn.
Wat je ook niet ziet is de laag substraat onder de stenen die duizenden liters regenwater kan opslaan. Dus ook als het gaat om klimaatadaptatie, sla je een grote slag met het vergroenen van parkeervakken.

Nog een voorbeeld

Een grinddak? Dat vervangen wij in een handomdraai in een sedumdak. Groene daken leveren voedsel aan bijen en vlinders en vangen regenwater op. Ze isoleren tegen hitte en kou wat gemiddeld 3 graden scheelt, een forse energiebesparing dus.

Vergroening laat de vastgoedwaarde met gemiddeld 5% stijgen. Maar een groene leefomgeving heeft nog veel meer voordelen. Lees er hier meer over.

Vergroening Van Kantoorpanden En Bedrijventerreinen Met Genoeg Biodiversiteit
Plantenbakken Op Groen Dak Van Een Bedrijf
Groen Esg Dak Met Sedum En Grassen Voor Verkoeling Rainproof En Isolatie
Back To Top
Zoeken