skip to Main Content

Als bedrijf kies je natuurlijk voor duurzame vooruitgang en formuleer je doelstellingen voor de impact die je wilt maken. En ook financierders willen graag weten hoe de strategie voor ESG (environmental, social en governance) eruit ziet voor jullie organisatie. Hieronder leggen we uit wat jullie eigen locatie kan bijdragen aan jullie ambities voor duurzaamheid en ESG.

De bij heeft onze hulp nodig. Hoe meer veelsoortige natuur, hoe meer bestuiving.
De bij heeft onze hulp nodig. Hoe meer veelsoortige natuur, hoe meer bestuiving.
De bij heeft onze hulp nodig. Hoe meer veelsoortige natuur, hoe meer bestuiving.
flower-meadow-5175160_1920

Biodiversiteit

Heeft jouw locatie een dak, gevel of een omliggend terrein? Als het antwoord ja is, dan kun je een groenvoorziening aanleggen. Ook met relatief kleine oppervlakken kun je al veel bijdragen aan het behoud van de bij en biodiversiteit in het algemeen. Wilde bijen kunnen maar een paar honderd meter vliegen, dus al het groen dat zij op hun vliegroute aantreffen tikt aan. Kies voor inheems groen.

wateroverlast door extreme regenbui met herfstbladeren en water

Rainproof

Groene daken, bomen en beplanting bufferen grote hoeveelheden regenwater. In tijden van droogte geven ze het water af en zorgt de verdamping voor een aangename koelte. Bij hevige regenbuien slaan ze het op en ontlasten ze het riool. Ook regenbestendigheid is een duidelijk merkbare need to have nu we Nederland steeds dichter bebouwen en het weer extremer wordt.

Hitte(ont)stress

Buitengroen vermindert in de zomer de hitte in en om gebouwen en geeft verkoeling. Zo blijft de binnentemperatuur aangenamer voor je medewerkers. Ook investeert jullie organisatie hiermee in de directe omgeving doordat jullie beplanting het hitte-eilandeffect kleiner maakt.

Sociale impact

Onderzoek na onderzoek bevestigt: uitzicht op groen is superbelangrijk voor het welzijn en de gezondheid van mensen. Als je dagelijks groen om je heen hebt, heb je minder last van stress en beweeg je meer. Een groene omgeving maakt extra productief, letterlijk gezonder en, jawel, gelukkiger.

groen verhoogt de kansen voor werkgevers om talent te werven

Werkgeverschap

Bij het werven van nieuw talent hebben de bedrijven met veel groen op hun locatie een belangrijke voorsprong. Een groene omgeving maakt een instelling simpelweg een gewildere werkgever. Bedrijven met groene locaties weten hun werknemers ook langer aan zich te binden. Het ziekteverzuim is er lager, en mensen zijn bewezen productiever.

energiebesparing door dakisolatie en groen dak met sedum en stookkosten

Besparing

Groene daken isoleren tegen hitte en kou. Voor de binnentemperatuur is het verschil gemiddeld 3 graden tijdens de zeer hete of juist koude dagen. Er hoeft minder te worden gestookt en ook de airco kan een paar tandjes terug. Een interessante besparing de energierekening – en voor het klimaat. Een groen dak gaat bovendien minstens 40 jaar mee, terwijl een gewoon plat dak al na 20 tot 25 jaar aan vervanging toe is.

Back To Top
Zoeken