bee

I Love Beeing

bijvriendelijke bedrijfslocaties

Met jouw bedrijfslocatie kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de leefomstandigheden voor de bij. Met een aantal eenvoudige ingrepen veranderen wij elke bestaande locatie in een groene oase voor mens en dier. Niet alleen bijen varen hier wel bij. Onderzoek wijst uit dat medewerkers beter presteren in een groene werkomgeving en dat het ziekteverzuim daalt.

I Love Beeing

maak jullie bedrijfslocatie bijvriendelijk

Groene daken isoleren tegen hitte of kou, vangen regenwater op en zijn een toevluchtsoord voor bijen en vlinders. Ligt er grind op het dak? Dat vervangen wij in een handomdraai in een sedumdak: bijvriendelijk, isolerend, hittewerend en rainproof.
Een greep uit de andere mogelijkheden:
– groenstroken;
– mobiele plantenbassins;
– bijenkasten;
– bijenmuurtjes (met beplanting en eventueel zitplekken);
– groene gevels.
Per locatie maken we een plan gebaseerd op de lokale natuurlijke vegetatie. Je kunt al snel verschil maken. 

Parkeerplekken, bijvoorbeeld, zijn potentiële goudmijnen voor de bij. Alleen al door de dichte bestrating te vervangen door grasdoorlatende bestrating, versterk je de plaatselijke biodiversiteit enorm. Vaak kunnen wij de bestaande klinkers hergebruiken; wel zo duurzaam dus. Grasdoorlatende parkeerplaatsen leveren nog net zoveel parkeergemak. Intussen leveren ze het hele jaar door voedsel aan bijen en vlinders.

bee

I Love Beeing

Adres (supported by De Bary):
Herengracht 450
1017 CA Amsterdam