natuurvriendelijke bedrijfslocatie

Met jouw bedrijfslocatie kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de leefomstandigheden voor bijen en vlinders. Met een aantal eenvoudige ingrepen veranderen wij elke bestaande locatie in een groene oase voor mens en dier.
Niet alleen de dierenwereld vaart hier wel bij. Onderzoek wijst uit dat medewerkers beter presteren in een groene werkomgeving en dat het ziekteverzuim daalt. En bij het werven van nieuw talent staat jouw bedrijf 2-0 voor met een natuurvriendelijke locatie.

Groene daken isoleren tegen hitte of kou, vangen regenwater op en zijn een toevluchtsoord voor bijen en andere insecten. Ligt er grind op het dak? Dat vervangen wij in een handomdraai in een sedumdak: bijvriendelijk, isolerend, hittewerend en rainproof.
Een greep uit de andere mogelijkheden:
– groenstroken;
– mobiele plantenbassins;
– bijenkasten;
– insectenenmuurtjes (met beplanting en eventueel zitplekken);
– groene gevels.
Per locatie maken we een plan gebaseerd op de lokale natuurlijke vegetatie. Je kunt al snel verschil maken. 

Parkeerplekken, bijvoorbeeld, zijn potentiële goudmijnen voor de bij. Alleen al door de dichte bestrating te vervangen door grasdoorlatende bestrating, versterk je de plaatselijke biodiversiteit enorm. Vaak kunnen wij de bestaande klinkers hergebruiken; wel zo duurzaam dus. Grasdoorlatende parkeerplaatsen leveren nog net zoveel parkeergemak. Intussen leveren ze het hele jaar door voedsel aan bijen en andere insecten. En dat werkt dan weer door in de hele keten.

Adres (supported by De Bary):
I Love Beeing
Herengracht 450
1017 CA Amsterdam