De honingbij heeft hulp nodig. Adopteer een bijenkast
Het gaat slecht met de bijen. En dat is een probleem. Want zonder hun bestuiving zouden we een groot deel van ons voedsel moeten missen. Dit is niet alleen vervelend voor wat er (niet meer) op ons bord ligt, maar gaat ook ten koste van onze economie, en de leefbaarheid voor mens en dier.
Wil jij ook een bijenkast bij jullie op de zaak? I Love Beeing levert natuurlijke bijenkasten voor bedrijven. Onze imkers komen regelmatig langs en ontzorgen jullie volledig. Als opdrachtgever ontvang je regelmatig updates over het reilen en zeilen van jullie zoemende relaties.
Zo werkt het:
- Eerst komen we bij jullie kijken waar de bijenkast het beste kan worden geplaatst. De bijenkast heeft een zonnige plek nodig. We plaatsen hem zó dat de vliegroute van de bijen niet verstoord wordt.
- Het bijenseizoen loopt gemiddeld van april tot oktober. De imker komt dan eens in de paar weken langs.
- Je ontvangt ieder jaar een partij uitdeelzakjes (voorzien van bedrijfslogo) met inheems bloemzaad voor collega’s of relaties.
- Tijdens het seizoen ontvang je elke twee maanden een rapportage. Tussentijds kun je ook met al je vragen bij ons terecht.
- Op verzoek verzorgen wij ook educatieve activiteiten. Neem gerust contact op voor meer informatie hierover.
- Bekijk hier welke bedrijven je al voorgingen.
Natuurlijk imkeren houdt bijen gezond
De honingbij wordt van meerdere kanten belaagd. Door ziektes, parasieten, invasieve exoten en pesticiden. Onze wijze van imkeren helpt de bijen om weerstand te bieden zonder kunstmatige ingrepen. De honing laten we daarom in de kast zitten. Ze gedijen nou eenmaal beter op honing dan op het bijvoeren met suikerwater. En we letten op een gezonde spreiding van bijenkasten over het land zodat de wilde bij voldoende ruimte krijgt.
Bijenhoekjes met inheemse bijenplanten
Naast onderdak en verzorging hebben bijen natuurlijk ook voedsel nodig. Behalve de bijenkast kunnen wij ook een groene bijenzone voor je aanleggen en verzorgen. Ingrepen zijn mogelijk van groot tot klein: van een plantenstrook of groene heg tot een groen dak of groene gevel. Elke groene vierkante meter extra draagt al bij.