Doe Mee 2018-03-01T16:16:48+00:00

Sponsor een Bijenkast

I Love Beeing wil in samenwerking met onder andere bedrijven en particulieren de bijen (en andere bestuivers) een steuntje in de ruggen geven.

Dit doen we onder meer door natuurlijke bijenkasten te plaatsen en door imkeren te faciliteren en stimuleren, waarbij onze insteek is de (honing)bijen en andere bestuivers in de stedelijke omgeving op een zo natuurlijk mogelijke manier te helpen overleven.

Daarnaast zorgen we ervoor dat er een groter en gevarieerder aanbod van ‘bijvriendelijke’ bloemen, planten en bomen komen.

Zo worden onze steden niet alleen gezonder voor de bijen en haar andere bewoners, maar komt er ook meer kleur in het stedelijk landschap. En daar kunnen wij allemaal onze bijdrage aan leveren.

Cursus Natuurlijk Imkeren

Urban beekeeping, ofwel stadsimkeren, is een ware trend in wereldsteden als Rotterdam, Amsterdam Eindhoven alsmede New York, Londen, Parijs, Berlijn en Tokio. Je houdt je eigen bijenvolkje op je dak of in je tuin en raakt weer wat meer in balans met de natuur. En je beseft je hoe mooi die natuur eigenlijk in elkaar zit…

Deze trend verspreidt zich ook in Nederland! Vanaf 2013 geeft I Love Beeing cursussen natuurlijk imkeren. Samen met betrokken imkers heeft I Love Beeing ervoor gezorgd dat al meer dan 1000 mensen de introductiecursus gevolgd hebben.

De cursus Natuurlijk Imkeren start medio maart 2018.

Sponsor pakketten
Imker cursus