Bijen-evenement @ Hotelschool Den Haag Campus Amsterdam

Ik was uitgenodigd door tweedejaars studenten van de HDH om over I LOVE BEEING te vertellen. De studenten krijgen altijd in het tweede jaar de opdracht om iets te organiseren wat aandacht en/of geld vraagt voor een goed doel. Ditmaal was het om aandacht aan de bijen te schenken. Via Joost de Vos zijn de studenten bij mij terecht gekomen. Joost is al meer dan 10 jaar imker en ook de chefkok van de Hotelschool. Hij houdt, samen met de studenten, al jaren bijen op het dak van de Amsterdam Campus.

Op maandag 15 oktober was de helft van de eetzaal opgezet als stand voor het evenement. De overige ruimte gaf nog plek aan ruim 150 studenten. De 6 studenten van het team hadden een programma gemaakt en twee sprekers uitgenodigd. Mr de Vos en mijzelf. Wij vertelden, begeleid door een presentatie op het grote scherm, over het bijenprobleem, de oplossingen en beantwoorden vragen uit de zaal. Ik wat dieper in op de activiteiten van ILB. Er bleken veel vragen bij de studenten te zijn, maar ook veel interesse voor de oplossingen van het probleem. Er werd alleen Engels gesproken want HDH is een Engelse opleiding.

Op de bijen-stand waren verschillende zaken te bewonderen en te kopen. Mr de Vos had een honing proeverij opgesteld met honing van over de hele wereld. “Wat een smaken en wat een verschil in kleur en stroperigheid!”

Vanuit de keuken waren teamleden bezig Madeleine-koekjes met honing, half-rund-half-paddestoel-gehaktballetjes geglaceerd met honing en geitenkaas-honing-crostinis te serveren. Alle honing die werd gebruikt was afkomstig van de kasten op het HDH gebouw. Ook werden er kaarsen gerold en verkocht van biologische bijenwas. De potjes honing van de HDH kasten waren binnen een half uur uitverkocht: meer dan 35 stuks!

Alle opbrengsten van dit evenement werden in samenwerking met ILB aangewend om biologische bloembollen te kopen en planten bij de ingang van de school. Een nieuwe samenwerking werd zo bekrachtigd met Hotelschool The Hague als nieuwe donateur van I LOVE BEEING.

Boas

Post a Comment